Willow Webber

BSc (Hons) Architecture

Online – Chat to Willow now

1:200 Elevation of the North West Facade: Showcasing the clean concrete form, feature leaning windows and coloured glass canopy
1:200 Elevation of the North West Facade: Showcasing the clean concrete form, feature leaning windows and coloured glass canopy

Hi! I'm Willow, a BSc (Hons) Architecture / RIBA Part 1 student from Devon, UK. I am particularly passionate about designing with mental health in mind to create healthy buildings and spaces. Our third-year final major project brief was to design a multi-functional building in Birmingham's Jewellery Quarter. I was energised by the raw potential of my chosen site and designed a creative centre that focused on uniting both the people of this area as well as the materiality of the fragmented urbanscape. Fair faced concrete served as a perfect material compromise, taking visual reference from both the rawness of the historic, industrial brick and the refined aesthetic of Snow Hill's sheer glass facades. Young professionals and creative students inhabit the quarter bringing and abundance of youthful energy, however they lack an innovative hub to socialise and progress their creative ventures. My proposal provides practical facilities to encourage growth in Birmingham's creative community. In the lower building 'Gold Bars' recording studio is the main function alongside exhibition space, common room, storage, and reception and in the upper building, a unique live music dining experience.

1:750 Site Plan: Showing landscaping strategy, orientation and location within the immediate area
1:750 Site Plan: Showing landscaping strategy, orientation and location within the immediate area
Interior Perspective: Entrance to Lower building from canopy walkway, exhibiting modern holographic furnishings in a calm reception area that manages access to the private recording studio facilities
Interior Perspective: Entrance to Lower building from canopy walkway, exhibiting modern holographic furnishings in a calm reception area that manages access to the private recording studio facilities
1:200 Ground, First and Second Floor Plans: Showing ground floor plan working into the viaduct space from restaurant and ground floor creative shop, first floor coffee shop and recording studio facility with exhibition space to the right of the lower building, landscaped green roof with study space on the top level of the upper building
1:200 Ground, First and Second Floor Plans: Showing ground floor plan working into the viaduct space from restaurant and ground floor creative shop, first floor coffee shop and recording studio facility with exhibition space to the right of the lower building, landscaped green roof with study space on the top level of the upper building
1:200 Elevation of the South East Facade: Exhibiting flexible wall space with the option to create changing visual interest and branding for Paradime restaurant, landscaping to seperate main road and reworked slope access around existing lift
1:200 Elevation of the South East Facade: Exhibiting flexible wall space with the option to create changing visual interest and branding for Paradime restaurant, landscaping to seperate main road and reworked slope access around existing lift

Online – Chat to Willow now

Back

Willow Webber

BSc (Hons) Architecture

Instagram Link
@willow_architecture

LinkedIn
Willow Webber

Download these details
1:200 Elevation of the North West Facade: Showcasing the clean concrete form, feature leaning windows and coloured glass canopy